Subscribe News Feed Subscribe Comments

Pelancaran Album sulung Stacy - 1 Borneo (8hb March 2009) Part 1

Pada hari ahad lalu (8hb March 2009) bertempat di 1 Borneo, Kota Kinabalu berlangsungnya satu acara yang paling dinanti-nantikan iaitu Majlis Pelancaran Album Sulung Stacy iaitu Aku Stacy . Majlis bermula sekitar jam 2 petang dan dirasmikan oleh Tan Sri Bernard Dompok. Terima Kasih Diucapkan kepada beliau kerana sanggup untuk menaja majlis pelancaran ini. Stacy telah menyampaikan beberapa lagu yang terdapat didalam album barunya itu. antaranya adalah : Aku Stacy, Cerah, Cinta yang kuduga, Pakai Buang dan juga Aku Stacy.
.
Disamping itu album Stacy juga dijual pada hari tersebut pada harga RM 20.00 dan ia termasuk poster Stacy. Ahli Stacy Frendz juga turut serta dalam membantu penjualan album Stacy.
.
Apa yang lebih mengembirakan adalah Presiden Stacy Frendz KL iaitu Kos Serani juga turut hadir bersama MRS. X untuk menjayakan majlis ini.
.
Sambutan daripada peminat-peminat Stacy sungguh luar biasa.. al maklum lah album yang dilancarkan adalah di tanah kelahirannya sendiri.
.
ini dia Norelle.. sy ngan dia ditugaskan untuk menjual mechandise Stacy Frendz.
.
.
Terima Kasih Cinta, lagu yang didendangkan oleh Chaq ketika itu..
.
.
Tan Sri Bernard Dompok memberi ucapan semangat kepada Puteri Borneo..
.
.
Acara merasmikan album Stacy di sempurnakan oleh Tan Sri dan beberapa tetamu kehormat
.
.
Stacy yang kelihatan manis diiringi oleh persembahan Sumazau
.
.
saat yang dinanti-nantikan...
.
.
Akhirnya setelah hampir setahun penglibatan Stacy sebagai anak seni diiktiraf..
.
.
sy lagi ni dekat ngan mercun tuh... hampir tuli dibuatnya.. hiks..
(xpalah yang penting dapat bagi liputan yang terbaik utk korang)
.
.
Ni dia Gerald saudara mara MRS. X kat sabah.. (xsangka plak.. hiks cos dia ni Junior sy kat sekolah menengah dulllluuuuu....)
.
.
Stacy mempersembahkan lagu GAGAP dengan penuh bertenaga
.
.
Kose sempat lagi posing.. yalah apa juga nak wat kan? dah keja model hiks.. (jan marah Kose)
.
.
Ni dia Stacy Frendz yang xhabis2 membantu Maestro dalam penjualan album...
.
.
To : Tan Sri Bernard Dompok..
.
.
hehehe.. sempat lagi snap picture together-gether heheh...
.
.
Nucy ni jadik maskot Stacy haritu... bawa poster tu ke hulu ke hilir.. hiks..
.
.
Well borak2 time..
.
.
Cheers.. erm sedap nya SKY JUICE nih.. wakaka..
(L-R : Jayz...Nucy..GiGurlz)
.
.
Disini la Majlis Press Conference dijalankan.. thanks to Courtyard Hotel..
rakan2 Stacy Frendz turut dijemput untuk menjamu selera.. nyum2...
.
.
hehehee... kami la JUARA.. wah.. xda2 nih..
.
.
Jayz.. napa muka masam tuh..? c Fahmi melepas kah..?
.
.
ni dia Bro Ciput yg bertanggungjawab utk mengambil syot2 yang menarik tuk tatapan korang kat Blog Stacy Frendz tuh... thanks..!!
.
.
Sist Carina.. wat apa tuh..? main silap mata kah?
.
.
apa yang Kose n Mrs X bincangkan tuh..? cam serius jak..
.
.
kat bawah ni adalah special pose untuk tatapan korang..!! enjoy..
.
.
.
.
.
.
.
.
Sepadan.. huhuhu... sama2 kiut kami.. wakaka.. (jan la korang kutuk k..)
.
.
kan betul sepadan... korang jan la jeles ah...
.
.
ni dia sesi autograf bersama Stacy Frendz.. baju pun kena sain tau..
.
.
setelah tamat sesi autograf tu... kitorang pun hantar Abg Kose g airport cos dia akan terbang ke Tawau hehehe..
.
ni baru part 1 tau... korang tunggu part yang kedua k.... pert kedua adalah rakaman persembahan Stacy yang mendendangkan lagu2 baru yang terdapat didalam album....
.
tunggu k ... sekarang ni tengah upload la.. hiks..
.
so Vir harap korang puas hati la ngan liputan nih.. hiks....
.
-cheers-

4 comments:

nucy_loves said...

Wah!!! itu bukan maskot tu... kena ada ponytail baru leh jadi maskot.
wakakkakkaka....

Virgonz said...

wakaka.. bh nanti besuk ko kai ponytail la rambut ko.. hehehe..

Virgonz said...

*kasi

ann said...

hai sayang ko stacy..ko ne ala2 tu penyanyi indenosia ne sepa tu agnes monica memeang serupa lah ko ama dia ..menari pun lincah mincah ne...tapi sa suka lah love u peace hidup stcy..

Blog Widget by LinkWithin
 
Head Hunters The Kadazan Boi ™ | TNB
.FJ_Heading {display: none;} .FJ_TrafFoot {display: none;}