Subscribe News Feed Subscribe Comments

Anggalang Magunatip

you all must be blurry rite now with my title kan...?

actually our college has been invited to perform a traditional Sabah Etnic Dance for Ethnic Festival at Universiti Malaysia Sabah ( UMS ) so our college has been asked to dance the Muruts tradional dance called Anggalang Magunatip.


So i've been quite busy this week until the performance day ( March 7th ) at Chanselor Hall. cos i got practice...practice...and practice....

Kinda proud la jugak cos been honourned to perform this dance. its not easy man... kang terkepit kaki ko kat celah2 bambu time wat persembahan x ker naya tuh..? hahaha

lagi satu pakaian nya wah sungguh seksi.. (actually suka jugak sbb lawa) dan SEKSA.. yalah korang tengok pic nih.. hohohoh....


Camna la rupa aku nanti nih... ( Riana mesti suka... wakakaka)

Hohohoho... klu badan sy tegap cam dorang ni xper la... adoooiii... wakakaka

huhu pastu pakai tights sempit dan pendek nasib kat depan dan belakang ada tutup klu x,....

lawa sumandak sumandak ni menari... mesti concentrate ni takut kaki tersepit.. haha

Berbadan tegap dan sasa itulah dia penari yang mengambarkan watak seorang pahlawan kaum Murut suatu ketika dahulu.

yang bestnya nih.. tarian nih la yang membawa negeri Sabah ke mata dunia. dimana setiap majlis ataupun event pelancongan tarian nih mesti ada.. kerana ia simbolik kepada "Borneo Head Hunters" erm ada gak kena mengena ngan blog sy ni kan...?

so nanti klu sy lambat update nanti jan la plak korang bermaharajalela kat blog sy nih.. letih banget sih.. dah la latihan dari pagi ke petang. kan..kan...kan...?

ok back to english language (yalah kot2 ada omputih or foreigner masuk blog sy kan...) everybody are invited to go this Ethnic Festival at UMS on afternoon till midnight if im not mistaken.. and after that day i'll try to post the story here.. okay... hiks... gtg.. very2 tired...

-cheers-

2 comments:

rienaneykoma said...

fuhyooo....nda aku sakang ohh.. ko mmg la virr...huhuhu... tapi apa2 pun tahniah la bab ko try tarian mcm nie..huhu(cari pengalaman ka)hehehe...
arap2 la jgn ja ko telmapu seksa arr..hehe ramai pula sumandak2 mau ko..CHUmil kn koo..(kambang la tue aku pojek..)hahaha..
moga kamu berjaya ya d ums..aku doa2kn.... cahyo2..huhuhu

Virgonz said...

wakaka... cet ko rien.. mcm bkn kata2 pujian jak nih..

barigali... wakaka...

well anyway thanks yah hiks...

jan ko lupa nih hari kita ada tournament bowling...

kat CP jam 1 petang....

Blog Widget by LinkWithin
 
Head Hunters The Kadazan Boi ™ | TNB
.FJ_Heading {display: none;} .FJ_TrafFoot {display: none;}