Subscribe News Feed Subscribe Comments

Stacy @ Kosmo ( June 14 2009 ) - "Stacy rasa Diva"

Tenaga dan kesungguhan Stacy di atas pentas sememangnya mengagumkan. Gadis kelahiran Sabah ini mampu menari dengan baik dan cantik. Masakan tidak, dia biasanya akan mengikuti kelas tarian sebanyak tiga atau empat kali seminggu dengan durasi empat jam setiap sesi.

"Kalau ada persembahan pula, saya dan rakan-rakan akan berlatih setiap hari termasuk memikirkan teknik-teknik tarian," katanya.

Stacy kini sedang menyiapkan klip video lagu Pakai Buang yang ditulis oleh Edry KRU.

Stacy dan Adam juga bakal berduet dalam sebuah lagu untuk album runut bunyi filem My Spy, juga terbitan KRU.

Dia yang merupakan juara Akademi Fantasi musim keenam lega dengan kemunculan album perdananya, Aku Stacy. Album sulungnya itu menampilkan tujuh buah lagu dengan lima daripadanya adalah lagu baru. Antara komposer yang terlibat adalah Audi Mok, Kieran Kueak dan Edry KRU.

Album itu telah dilancarkan oleh Menteri Perusahaan, Perladangan dan Komoditi Tan Sri Bernard Dompok di Kota Kinabalu, Sabah pada 8 Mac lalu.

Energi di atas pentas
Tenaga di pentas akan terhasil apabila saya sangat bersemangat. Ia berlaku secara semula jadi terutama bila kita menyukai apa yang kita buat. Di atas pentas, saya rasa diri saya seakan Diva dan akan membuat persembahan dengan penuh semangat. Saya mahu penonton terpegun melihat saya.


Pelapis Anita Sarawak
Terima kasih kerana ada orang yang menganggap saya sebagai pelapis Anita Sarawak. Tapi jauh di dalam hati, saya belum layak digelar begitu sebab perjalanan saya masih jauh. Banyak lagi yang saya perlu pelajari dan lalui untuk sampai ke tahap itu. Namun lagu Kak Nita yang paling saya suka adalah Akhirnya dan Ular.

Anugerah Planet Muzik
Sebuah acara penganugerahan besar yang melibatkan tiga buah negara iaitu Singapura, Malaysia dan Indonesia. Saya rasa mahu tercalon pun begitu susah apatah lagi untuk menang. Tapi saya gembira dengan nominasi yang diberikan kepada saya. Kalau ada rezeki, bolehlah menang.

Hafiz AF7
Dia seorang yang sangat berbakat, mempunyai vokal yang bagus dan boleh menyanyikan semua jenis lagu. Dia memang seorang penyanyi dan penghibur. Saya perhatikan dia boleh menyanyikan lagu daripada semua genre. Maksudnya dia memang versatil dan berkebolehan.

Pinjam ah long
ORANG yang meminjam daripada ah long sengaja mencari masalah. Kita sudah tahu pinjaman itu sangat berisiko. Inilah yang dikatakan tiada penyakit cari penyakit. Kita ada tenaga dan pilihan untuk mencari sumber kewangan lain. Jadi jangan cari jalan pintas yang akhirnya akan menyusahkan diri sendiri.

Fesyen
Saya adalah pengumpul kasut dan aksesori. Tapi dalam kehidupan seharian, saya tidak suka pakai aksesori. Kecuali di pentas, saya akan keluarkan dan pakai supaya nampak sedikit berbeza. Saya mahu beri kelainan dan impak. Kalau pakaian pula, saya akan pakai yang selesa dan elakkan seksi supaya senang saya menari. Saya sukakan pakaian yang nampak energetik.

credited pictures and article :Kosmo
_______________________________________________

- wah sekarang ni tengah merakamkan video clips Pakai Buang oleh KRU. gerenti meletup punya! xsbr plak nak tunggu Abg Ajai untuk mengarahkan / merakamkan video clip Cinta Yang Ku Duga yg merupakan lagu ciptaan beliau sendiri.

- Betul apa sangkaan sy. memamg Stacy akan berduet dengan Adam. cuma xpasti lagu apa... dan pastinya lagu OST MY SPY ni berentak rancak dan catchy.. itu yg Stacy ckp time sesi StarChat kat Gua. dengar2 Stacy turut merakamkan single untuk filem my spy ni.. heem.... kita tgu..

- maksud Stacy seakan Diva tu sy rasa... teori yg sma digunakan oleh Beyonce ketika berada di atas pentas. hehee.. dua identiti yg berbeza.. Beyonce yg mengelarkan dirinya sebagai "Sasha Fiece" di atas pentas mempunyai identiti yg berbeza ngan Beyonce iaitu catchy, lincah dan seksi.. hehee.. mgkn juga teori cam Miley Stewart (Hannah Montana) ketika diatas pentas beliau ada Hannah Montana dan kat luar hanyalah gadis biasa.. ehehe... klu Stacy kat atas pentas apa plak gelaran? apa lagi!!! SuperStacy lah....!!!

- Sy rasa Stacy mmg layak digelar pelapis kepada Anita Sarawak, namun Anita dan Stacy dari generasi yg berbeza. genre muzik dan pembawaan di atas pentas pun berbeza... yg sma cuma kelincahan.. so jan la nak ckp Stacy ni penganti Anita.. kang ada yg fikir dan cakap bukan2... kan? hehe..

- Kalau ada rezeki menang...? kalau ada peminat undi gerenti menang Stacy...!! hehehe.. kiotorang semua mengharapkan kejayaan stacy kat APM dan Shout Awards. dimana kat APM, tacy tercalon dua kategori iaitu Vokal Artis Wanita Terbaik dan Artis Malaysia Popular. manakala Shout Awards satu kategori iaitu Pop Star Award. kedua2 Anugerah ni akan berlangsung pada 17/7 (Shout Awards) dan 18/7 (APM) so korang jan lupa tgk... undian utk APM akan dibuka pada 18/6 so jangan undi dulu.

cara mengundi

Shout Awards - WEB ( www.shoutawards.com.my)
- SMS ( taip SHOUT jarak B6 hantar ke 33399)

Anugerah Planet Muzik - taip APM jarak MY11 hantar ke 33660)

disamping tu korang jangan lupa untuk undi lagu Pakai Buang kat Muzik2 caranya senang sahaja

taip MM jarak P304 hantar ke 33399

-cheers-

0 comments:

Blog Widget by LinkWithin
 
Head Hunters The Kadazan Boi ™ | TNB
.FJ_Heading {display: none;} .FJ_TrafFoot {display: none;}